Над 5 милиона са жертвите на коронавируса по света

В Калифорния въвеждат имунизация за ученици
2 окт 2021 08:01, Петя Славова
32
Над 5 милиона са жертвите на коронавируса по света
Снимка: БГНЕС

Починалите от COVID-19 по света са прехвърлили 5 милиона души, показва статистика на Ройтерс. Делта вариантът на вируса води до нарастване на смъртните случаи при неваксинирани заразени, допълва агенцията.
Почти над година беше нужно, за да се премине прагът от 2,5 милиона жертви на коронавируса. Но следващите 2,5 милиона жертви бяха отбелязани за 236 дни. Най-много са смъртните случаи в САЩ, Русия, Бразилия, Мексико и Индия, предава БТА.

Средно по 8000 смъртни случая от COVID-19 на ден е имало през последната седмица, което означава пет смъртни случая на минута.

700 258 са жертвите на коронавируса в САЩ от началото на пандемията, предадоха световните агенции, като се позова на данни на референтния по темата университет "Джонс Хопкинс".

Тази мрачна статистика показва, че всеки ден стотици американски продължават да умират от COVID-19 въпреки ваксинационната кампания. Експерти обаче предупреждават, че неваксинираните си остават все така уязвими пред болестта.

Още по темата

Над 64 процента от населението на САЩ е получило най-малко една доза от трите разрешени ваксини. Носенето на маска и ваксинацията продължават да разделят американците. Някои републикански губернатори, като например тези на Флорида и на Тексас, поискаха да въведат забрани за задължителното носене на маски в техните щати. На обратния полюс Калифорния, ръководена от демократ, обяви вчера, че ще направи задължителна за учениците ваксинация срещу коронавируса.

43 615 149 случая на зараза с коронавируса бяха регистрирани в САЩ от началото на пандемията досега.

В същото време губернаторът на американския щат Калифорния обяви днес, че всички ученици, които са годни за ваксинация срещу коронавируса, ще трябва да се ваксинират, за да присъстват на учебните занятия, независимо дали учат в държавни или частни училища, предадоха световните агенции.

Това решение е безпрецедентно в САЩ и касае милиони ученици в Калифорния - най-населения щат в страната. То ще влезе в сила идната година, след като федералните здравни власти валидират напълно ваксинацията. На този етап е разрешена само спешна ваксинация за децата от групата 12-15 години. За всички над 16 години иначе ваксинацията е вече напълно разрешена.

"Ще започнем да прилагаме на практика това изискване за идния семестър, било то от 1 януари, било то от 1 юли", заяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм. "Нашите училища изискват вече ваксини за заушки, дребна шарка и други заболявания. Защо? Защото ваксините действат", допълни Гавин Нюсъм и добави, че ваксината срещу Ковид-19 ще бъде добавена в списъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Няма проблем, Бил Гейтс ще си организира с приятелчетата си събитие 202, после пък 203, ще ги покани пак хора от банкерските кланове, от ФБР, от ЦРУ, от фармацевтичните фирми, някой и друг пиар-експерт. Можеш, Бил, да поканиш пак и Анита Сисроу (Anita Cicero) за модераторка. Па си пийнете и си хапнете и си разиграйте "пандемия", ама този път да умрат не 50 милиона, а 500 милиона за 1 година. Само не знам едно: Докога останалия свят ще ви наблюдава безучастно?
21
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 2 години
Само в Африка и Азия годишно се раждат около 50 милиона нови чавеета !!!
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са много ербап, докато не ги събори вируса. Пълнят болниците и се молят за глътка въздух и съжаляват , че не са се ваксинирали . Като им спасят скапания животец, почва трети етап - плюене по лекарите. Извода - на всички етапи са мерзавци.
19
2
 
5
 
! Отговори
do 9 преди 2 години
Като гледам населението на света не е намаляло и с 1 човек, а напротив стремглаво продължава да расте. Наистина страшна пандемия. 5 милиона или дори 10 да ги сложим за 2 години, при условие, че за тоя период са починали около 20 милиона само от рак.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ужас! Що не се гръмнете!
17
2
 
1
 
! Отговори
№18 преди 2 години
сам си стигнах до тези изводи. Никоъде не съм го прочел.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли . Ваксинация и следващата година. И след следващата следващата, докато стадото не се омаломощи, или докато не се осъзнае.
15
4
 
6
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Вероятноста да умрем от нещо друго е 10 пъти по голяма ! А вероятноста да умрем е 100%.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на тези ограничения за хората въведени следствие на ковид19, тази година есента идва когато трябва, а не през август, както беше през 2019 и 2018
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 Сам си го каза: на празните приказки на *** антиваксъри не може и не бива да се вярва.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бил гей: Не си бил! Още си!
11
6
 
10
 
! Отговори
Бил гей преди 2 години
А от грип колко умряха???
10
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 милиона са само тестваните и документираните жертви. Никой не знае точния им брой. И пандемията далеч не е приключила. Докато не се ваксинират всички ще се продължава да се умира и боледува. В България това може да продължи и десетилетие. Благодарение на антиваксърите -***
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9: Докажи, че са умрели от вируса. На празни приказки не трябва да се вярва.
8
9
 
21
 
! Отговори
Много опасен преди 2 години
Този вирус! Испанският грип е взел скромните (някъде казват ) до 100 милиона. Този супер страшен , свръх заразен вирус само 5 милиона! Егати
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е, че тия 5 милиона са жертвите от вероятно 1,5 милиарда, срещнали вируса.. и то само документираните жертви. Тези, които са тествани. При първата вълна дори в богатите държави не се тестваше, защото бяха дефицити. В Индия , Африка, латинска Америка не се тества масово. Хората умират, но не влизат в статистистиката. Ако всичкото 7 милиарда население срещне вируса, жертвите ще много повече, ако не е ваксинирано.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 8 милиарда население, 5 милиона изглеждат като трохичка в океана :)))
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало тези пет милиона са под половин % от населенито на земятата горе-долу колкото едно голямо китайско село.
4
7
 
8
 
! Отговори
Фифи преди 2 години
Те са жертви преди всичко на безразборно размножаване, а какво ще ги убие и колко бързо са подробности.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма доказателства.